header

HomeKoorDirigentBestuurActueelAgendaMultimediaGeschiedenisContact

 

 

Facebook

Het koor

Dertig jaar geleden kon Vilsteren en omgeving voor het eerst kennismaken met een sprankelend nieuw koor: Quodlibet. Dit koor is ontstaan vanuit het toenmalige jeugdkoor, dat op dat moment met ledenverlies had te kampen. Het jeugdkoor stond aanvankelijk onder leiding van Gerard Bloo, maar werd later overgenomen door Wim van Lenthe en staat nog steeds onder zijn bezielende leiding.
Quodlibet begon destijds als gemengd koor, maar al snel werd het een echt meidenkoor. En dat is het nog steeds, hoewel het predikaat ‘meidenkoor’ niet echt representatief is voor de huidige bezetting. Toch komen er nog steeds jonge leden bij en dit is geheel een verdienste van de koorleden en de dirigent. Want hoewel zingen de nummer-één-ambitie van het koor is, speelt ook gezelligheid een erg belangrijke rol, dit soms tot grote wanhoop van de dirigent.
Quolibet repeteert op woensdag van 18.45 uur tot 19.45 uur in de Sint Willibrorduskerk in Vilsteren. Wil je een keer komen kijken (of mee repeteren), neem dan even contact op met Jolanda Boezelman, tel. 06-17722820.
Het hart van Quodlibet ligt vooral bij klassieke muziek, maar het koor probeert ook vaak andere muziekstijlen uit. Daarnaast verzorgt Quodlibet al jaren diensten en verleent het zijn medewerking aan speciale kerkdiensten, zoals bijvoorbeeld met Kerstmis en Pasen. Kortom, een veelzijdig koor!