header

HomeKoorDirigentBestuurActueelAgendaMultimediaGeschiedenisContact

 

 

Facebook

Actueel

 

17-11-2023

Kerstconcert op 22 december

Op vrijdag 22 december geven Quodlibet en gospelkoor Akousate een kerstconcert in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren. Het thema is 'Roep naar Vrede', dat in deze dagen actueler is dan ooit. Quodlibet is voor deze gelegenheid versterkt met een aantal gastzangers. Het concert begint om 19.30 uur en kaarten à € 5,- zijn de koop bij leden van beide koren en bij de kassa.

Affiche

01-05-2023

Bloemenverkoop Quodlibet 2023

Bloemen

Het is binnenkort moederdag, dus is het weer zo ver. In samenwerking met Kwekerij Onderdijk uit Dalfsen organiseert vrouwenkoor Quodlibet op 13 mei weer de jaarlijkse bloemenverkoop. In en rond Vilsteren zullen de dames binnenkort aanbellen en een bestellijst afgeven, die uiterlijk 8 mei bij een van de leden van het koor moet worden ingeleverd. De bestelde bloemen en planten kunnen zaterdag 13 mei tussen 9.30 en 11.30 uur worden afgehaald bij de familie Bloo, Stuwepad 1, Vilsteren. De wijze van betaling staat op de bestellijst aangegeven. Met je aankoop ondersteun je uiteraard vrouwenkoor Quodlibet!

 

12-04-2023

Lente

Quodlibet zingt op voorjaarsconcert Vriezenveen

Op zaterdag 15 april verleent het vrouwenensemble Quodlibet zijn medewerking aan het voorjaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen in de Grote Kerk in Vriezenveen. Beide koren staan onder leiding van dirigent Wim van Lenthe en de begeleiding is in handen van Bert Webbink. Het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen en Quodlibet zullen deze avond een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar bij de uitgang is er wel een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

22-03-2023

Jaarvergadering

Jaarvergadering

Op 15 maart hield Quodlibet de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Op deze avond verliet Marja Vlierman het bestuur, waarin ze zeven jaar zitting had. Bij haar afscheid werd ze hartelijk bedankt door haar inspanningen in die periode en werd ze in de bloemetjes gezet. Haar plaats in het bestuur werd overgenomen door Gea Bloo.
Overigens kan Quodlibet nog wel wat nieuwe leden gebruiken. Vind je het leuk om te zingen en hou je van gezelligheid, kom dan bij dit enthousiaste koor! De repetities zijn op woensdagavond van 18.45 tot 19.45 uur.

 

01-03-2022

Miniconcert op 5 maart in Raalte

Er mag gelukkig weer veel en twee koren maken daar meteen dankbaar gebruik van. Mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren geven op zaterdag 5 maart een miniconcert in de Plaskerk in Raalte. Ondanks het beperkte aantal voorbereidende repetities vanwege de coronamaatregelen durven beide koren het aan om weer voor publiek te zingen. Het programma is gevarieerd en loopt uiteen van Shennendoah tot het Zigeunerkoor en van het Hallelujah van Leonard Cohen tot het Ave Verum van Karl Jenkins. Het wordt dus een luchtig concert. Het geheel staat onder leiding van Wim van Lenthe uit Dalfsen. Bert Bootsma zal de beide koren begeleiden.
Het concert begint om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. De kerk is open om 19.00 uur en de toegangsprijs is € 5,-.

 

Raalte

 

02-05-2021

Bloemenverkoop op zaterdag 8 mei

Bloemen

De dames van zangkoor Quodlibet organiseren weer een bloemenverkoop in Vilsteren. Andere jaren kon u bloemen en planten uitzoeken op de parkeerplaats naast de kerk in Vilsteren, maar net als vorig jaar kan dat niet in verband met de coronacrisis. Wij willen u vragen om nu gebruik te maken van de mooie gelegenheid die kwekerij Onderdijk uit Dalfsen heeft geboden om zelf de planten online via www.kwekerij-onderdijk.nl/vrouwenensemble-Quodlibet,-Vilsteren te bestellen en te betalen. Vanaf zaterdag 1mei tot en met donderdag 6 mei zijn de bloemen en planten op deze website zichtbaar en te bestellen. Het is een greep uit het assortiment waarmee de dames van Quodlibet afgelopen jaren op de parkeerplaats stonden. Als er iets niet voorradig is, wordt daar een gepaste vervanger voor gezocht. Met uw aankoop ondersteunt u Quodlibet, waarvoor onze dank!

Datum: zaterdag 8 mei
Ophalen bij: familie Bloo, Stuwepad 1 in Vilsteren
Tijdstip: wanneer u welkom bent om uw bloemen, planten en hangers op te halen, wordt nader gecommuniceerd
Meer informatie: Tonny Hendriks (0529-45 83 13) en Ineke Rietman (0529-45 85 84)

 

11-01-2021

Quodlibet bestaat 30 jaar!

Op zaterdag 9 januari was het dertig jaar geleden dat het vrouwenensemble Quodlibet werd opgericht. Onder normale omstandigheden was dat heuglijke feit zonder twijfel uitgebreid gevierd, maar zoals bij zovele festiviteiten haalden het coronavirus en de daarmee verbonden maatregelen daar een vette streep doorheen. Het bestuur van Quodlibet wilde het jubileum echter niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan en leverde bij alle leden en de dirigent twee speciale gebakjes af om deze verjaardag van het koor op gepaste wijze thuis te kunnen vieren.

Tractatie

 

15-04-2020

Bloemenverkoop op zaterdag 9 mei

Bloemen

De dames van zangkoor Quodlibet organiseren weer een bloemenverkoop in Vilsteren. Andere jaren kon u bloemen en planten uitzoeken die we op de parkeerplaats naast de kerk in Vilsteren hadden neergezet, maar dat kan dit jaar niet in verband met de coronacrisis. Wij willen u vragen om nu gebruik te maken van de mooie gelegenheid die kwekerij Onderdijk uit Dalfsen ons heeft geboden om zelf de planten online via www.perkgoeddalfsen.nl te bestellen en te betalen. Vanaf maandag 27 april tot en met zondag 3 mei zijn de bloemen en planten op deze website zichtbaar en te bestellen. Het is een greep uit het assortiment waarmee de dames van Quodlibet afgelopen jaren op de parkeerplaats stonden. Als er iets niet voorradig is, wordt daar een gepaste vervanger voor gezocht. Met uw aankoop ondersteunt u Quodlibet, waarvoor onze dank!

Wanneer: zaterdag 9 mei
Waar: parkeerplaats naast de kerk in Vilsteren
Ophalen: hoe en wanneer u welkom bent om uw bloemen, planten en hangers op te halen wordt nader gecommuniceerd, natuurlijk met het in acht nemen van de geldende RIVM-richtlijnen
Meer informatie: Tonny Hendriks (0529-45 83 13) en Ineke Rietman (0529-45 85 84)

 

11-3-2019

Lenteconcert op 23 maart in Dalfsen

Op zaterdag 23 maart geeft Quodlibet uit Vilsteren samen met mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte een Lenteconcert in de Grote Kerk in Dalfsen. De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 8,-.
Beide koren hebben voor deze muzikale avond een mooi en afwisselend programma samengesteld, waarbij de koren niet alleen afzonderlijk zullen zingen, maar ook samen zullen optreden. Als speciale gast komt de bekende pianist Jan Lenselink uit Emmen naar Dalfsen. Hij zal naast het begeleiden van de koren ook improviseren op de vleugel. Jan weet jazz, lichte en klassieke muziek op een bijzondere wijze te combineren in zijn improvisaties. Dirigent Wim van Lenthe verheugt zich enorm op de samenwerking met deze virtuoze pianist.

 

07-12-2018

Jubilarissen gehuldigd

Op zondag 25 november kregen José Bloo, Erna Veltmaat en Tonny Hendriks een onderscheiding van de Emmanuel-parochie voor  respectievelijk 25 jaar, 40 jaar en 50 jaar zingen in de diverse koren van de parochie. De uitreiking vond plaats tijdens het Ceciliafeest in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren.
De heer Niemeijer sprak namens de parochieraad lovende woorden. Pastoraal werker mevrouw Klein Overmeen overhandigde vervolgens de zilveren en gouden muzieknoten aan de dames. José, Erna en Tonny zingen al meer dan 27 jaar in Quodlibet de sterren van de hemel. Al vanaf de oprichting van Quodlibet zijn ze van de partij. Daarvoor zongen Erna en Tonny ook al in het jeugd- en jongerenkoor. Al deze jaren is hun enthousiasme niet minder geworden. Zo zijn ze iedere woensdag trouw op de repetitie. En al die jaren leverden zij met hun zang een bijdrage aan de erediensten in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren.
Na afloop werden de jubilarissen in het parochiehuis in de bloemetjes gezet en toegezongen door de andere leden van Quodlibet. Daarbij werd ook Edith Wellenberg betrokken, die ook al 40 jaar actief is in diverse koren.

Jubilarissen

 

07-07-2018

Concert op 14 juli

Elk jaar zingen we met een aantal andere koren van onze dirigent Wim van Lenthe een afsluitingsconcert voor de zomervakantie. Dit jaar zal dat plaatsvinden op zaterdag 14 juli 2018 in de Maranathakerk te Nieuwleusen. De koren die hieraan meewerken zijn gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld, Vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en als gastkoor zal dit keer optreden het Coevorder Mannenkoor. De koren zingen een blokje eigen repertoire, maar zullen ook gezamenlijk optreden. De afwisseling maakt het geheel aangenaam om naar te luisteren. Het geheel wordt begeleid door onze dirigent Wim van Lenthe, pianist Tjako van Schie, organist Jan Willem Docter en op percussie Leonardo van Lenthe. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt 6 euro.

Flyer