header

HomeKoorDirigentBestuurActueelAgendaMultimediaGeschiedenisContact

 

 

Facebook

Dirigent

Dirigent

Quodlibet staat alweer meer dan twintig jaar onder leiding van dirigent Wim van Lenthe (1960). De in Hessum bij Dalfsen woonachtige musicus studeerde orgel aan het conservatorium in Zwolle bij Jaap Dragt. Tijdens en na deze studie is hij zich steeds meer gaan toeleggen op de techniek van het zingen en koorscholing door onder andere zangles te nemen bij Klaziene van der Vinne en Luthine Postuma. Voor het dirigentschap heeft hij behalve aan het conservatorium en de SNK enkele malen de Kurt Thomas-cursus gevolgd.
Wim is dirigent van diverse koren, waaronder Con Amore uit Lemelerveld, Coevorder Mannenkoor uit Coevorden, Mannenkoor Beilen uit Beilen en Salland Vocaal uit Raalte. Daarnaast is Wim werkzaam aan het Centrum Kunstzinnige Vorming (CKV) in Dronten en is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een viertal basisscholen in Ommen.
Als organist is hij regelmatig te horen in Dalfsen, Nieuwleusen en Vilsteren. Ook werkt hij projectmatig met zangers, zoals met zijn projectkoor Multiple Voice. Met zijn koren heeft hij enkele grote producties neergezet met diverse solisten en orkesten, zoals het Requiem van Fauré, het Te Deum van Dvorak en Mozart, The Passion van Adrian Snell, Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van Franck, de Carmina Burana van Orff en enkele missen van Haydn, Mozart, Hummel, Gounod, Britten en Poulenc.
Uitgebreide en actuele informatie over dirigent Wim van Lenthe kunt u vinden op zijn website: www.wimvanlenthe.nl.